Hamilelikte Kaç Kilo Alınmalı?

Gebelik Sürecinde Kaç Kilo Alınmalı ?

Diyetisyen Neslihan Aktepe , BM Dünya Sağlık Örgütünün obez çocuklar üzerinde yapılan araştırmaları baz alarak, 2025 yılında dünya genelinde 70 milyon obez veyahut fazla kilolu çocukların olabileceğine dikkat çekiyor.

Gün geçtikçe rakamların artması göz önüne alındığında obezite den korunmak için önemlerin alınması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Konuya daha fazla dikkat çekmek adına aynı zamanda önlem almak açısından gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza ilgili olmalıdır.

Tükettiğimiz Her Besin Bebeğimizin Beslenme Alışkanlığını Etkiliyor

gebelik döneminde sık tüketilmesi gereken besinler

Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesinin temeli anne karnında başlamaktadır. Bu nedenle Diyetisyen Aktepe , sevgili anne adayların gebelik dönemini çok iyi yönetmeleri gerektiğini belirtmekte. Anne ve baba obez ise, çocuklarında obez olma durumu % 80. Gebelik süresince tükettiğiniz her besin ileride çocuğunuzun beslenme alışkanlığını belirleyecektir.

Gebelik Sürecinde 9 – 12 Alımı Normal

diyetisyen neslihan aktepe hamilelikte kaç kilo alınmalı

Gebelik sürecinde anne adaylarına genelde 9 ile 12 arasında kilo alınması önerilir. Eğer gebelik başında zayıf iseniz, 15 ile 17 kilo alabilirsiniz. Eğer ki gebelik başında kilolu iseniz, bu durumda 7 veya 8 kilodan fazla almamanızı öneririz.

Sağlıklı Bir Gebelik Geçirebilmeniz İçin Öneriler

Diyetisyen Neslihan Aktepe , hamile adaylarına sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmelerine yardımcı olmak adına şu önerilerde bulunuyor.

👉 İlk altın kural iki kişilik yemek yeme hakkının olmadığını her zaman hatırla. Unutmayın ki ; fazla kilo artışı hem sizin, hem de bebeğinizin bazı doğum risklerinin ortaya çıkmasına neden olur.

👉 Bebeğinizin sağlığı için gebe kalmadan önce fazla kilolarınızı vermenizi öneririz.

👉 Gebelerin 5 temel besin grubu ;

  • Et grubu
  • Süt grubu
  • Sebze ve meyve grubu
  • Ekmek grubu
  • Yağ grubu

Bu grubu her gün yeterli miktarda ve dengeli bir şekilde almanız gerekmektedir.

👉 Gebelik diyabetin önüne geçmek adına günlük besin değerlerinizi duruma göre 5 yada 6 öğün şeklinde ayarlayabilirsiniz.

👉 Kilo artışınızı dengeleyebilme adına kalsiyum alımını karşılayabilmek için her gün 2 – 3 bardak yağı azaltılmış süt, yoğurt ve kefir tüketmenizi öneririz.

👉 Günde 2,5 – 3 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin.

👉 Hem kendi bedeninizi hem de bebeğinizin bedeni dinlendirmek adına günde 7 – 8 saat uyumaya özen gösterin.

👉 Her gün düzenli olarak yürüyüş yapmalısınız. Eğer imkanız var ise her gün düzenli olarak yüzebilirsiniz.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?